Pieczona owsianka serowo-miodowa.
Owsiankowe śniadaniowe uzależnienie trwa…. kiedy minie, oj chyba niezbyt szybko. Tyle wersji można zrobić, codziennie coś nowego – dlatego tak mi się to podoba. Mama przywiozła do domu miód – naturalny, z pewnego źródła, prawie bezpośrednio od pszczół 😉 Uwielbiam produkty naturalne , świeże i do tego zdrowe.
Na śniadanie wpadła owsianka serowo-miodowa , oczywiście pieczona, bo z taką ostatnio eksperymentuję 🙂
Polecam, bo jest miodzio 😀
Składniki:
– 3 łyżki płatków owsianych
– 1/2 szklanki mleka
– 2 spore łyżki serka naturalnego np. homogenizowany
– 2 łyżeczki miodu
– 2 łyżeczki miodu
– owoce świeże, suszone – do wyboru
Płatki gotujemy z mlekiem. Jak napęcznieją i mleko zgęstnieje, będzie dość mocno wsiąknięte , wtedy lekko przestudzamy.
Dodajemy miód i serek. Dobrze mieszamy. Nakładamy do kokilki wysmarowanej cienko masłem.
Owsiankę zapiekać przez 20 minut w 200 stopniach C.
Podawać z owocami z dodatkiem miodu 🙂
Pyyyycha!!!
5 komentarzy
Ervisha
Bardzo lubię pieczone owsianki 🙂 Ta musiała smakowac wspaniale 🙂
just_megik
Ja właśnie też się wkręciłam w te pieczone… są świetne! 🙂
Daria
ooo! dość krótko się ją zapieka:D zazwyczaj jest to około 40 min. – co dla mnie jest stanowczo za długo ^^
just_megik
Na samym mleku zapiekam ok.35minut ale tutaj jest gęsty serek. Gdybym dłużej zapiekała , to wtedy owsianka zrobiłaby się sucha, a takiej nie lubię 🙂
Magda
ser i miód, uwielbiam ten duet! 🙂 w owsianej, zapiekanej wersji musi świetnie smakować!