fbpx
Slow Life Project
  • Zdrowie
    • Dobre produkty/ Zamienniki
    • Trening
    • Dietetyka
    • Suplementy
    • Równowaga i rozwój
    • Ziołolecznictwo
  • Słodkie
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z owocami
    • Ciastka, bułeczki, rogaliki
    • Czekolada
    • Desery
    • Drożdżowe
    • Inne ciasta
    • Naleśniki/ Placki
    • Sernik
    • Tarty/ Ciasta kruche
    • Torty
    • Wegańskie
  • Słone
    • Obiad/Kolacja
    • Pieczywo
  • Dietetycznie
    • Bez glutenu
    • FIT Słodkie
    • FIT Słone
    • Low carb
    • Śniadanie
    • Wegańskie
  • Lifestyle
    • Rozwój osobisty
    • Moje Treningi Tygodnia
  • Zdrowie
    • Dobre produkty/ Zamienniki
    • Trening
    • Dietetyka
    • Suplementy
    • Równowaga i rozwój
    • Ziołolecznictwo
  • Słodkie
    • Ciasta z kremem
    • Ciasta z owocami
    • Ciastka, bułeczki, rogaliki
    • Czekolada
    • Desery
    • Drożdżowe
    • Inne ciasta
    • Naleśniki/ Placki
    • Sernik
    • Tarty/ Ciasta kruche
    • Torty
    • Wegańskie
  • Słone
    • Obiad/Kolacja
    • Pieczywo
  • Dietetycznie
    • Bez glutenu
    • FIT Słodkie
    • FIT Słone
    • Low carb
    • Śniadanie
    • Wegańskie
  • Lifestyle
    • Rozwój osobisty
    • Moje Treningi Tygodnia
Slow Life Project Slow Life Project

Świadome żywienie | Zdrowie | Rozwój i równowaga

  • Bez glutenu,  Ciastka, bułeczki, rogaliki,  Czekolada,  FIT Słodkie,  slider,  Wegańskie,  Wegetariańskie

    Ciastka Jeżyki – zdrowe wydanie :)

    18.03.18 /No Comments

    Czy u Was też ciasteczka schodzą bardzo szybko? Mam wrażenie, że w tych małych łakociach jest jakaś ukryta moc, która steruje Naszymi rękami i nakłania do sięgania po kolejną sztukę :D Tak się dzieje z domowymi i kupnymi ciasteczkami, po prosu małe łakocie szybko znikają....a nie ukrywam, że ciastka Jeżyki to jedne z moich ulubionych, dlatego pokusiłam na domową i zdrową wersję :) Mam wrażenie, że jedynym rozwiązaniem wydaje się albo nie jeść ciasteczek w ogóle- co o oczywiście nie wchodzi w grę :P .... Albo zrobić zdrową wersję, która oprócz kalorii dostarczy Nam też wartości odżywczych - ta opcja zdecydowanie bardziej mi się podoba ;)

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Kotlety ziemniaczane z kalafiorem (bez jajek)

    29.03.17

    Ciastka gryczane z masłem orzechowym i jabłkiem

    23.06.17

    Kluski bananowe z mąką kokosową na mleku migdałowym

    20.10.17
  • Bez glutenu,  FIT Słone,  Obiad/Kolacja,  Pieczywo,  Wegańskie,  Wegetariańskie

    Tortilla bezglutenowa z ciecierzycy – prosta i szybka

    07.03.18 /2 komentarze

    Placki te są w sumie czymś pomiędzy tortillą, a naleśnikiem. Ciasta się nie rozwałkowuje, jak w przypadku tradycyjnej tortilli, lecz wylewa. Przy czym efekt końcowy, to nie czysty naleśnik lecz grubszy placek, który idealnie nadaje się do wrapów, buritto czy tacos :D

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Kakaowiec z pianką truskawkowo-kokosową (bez glutenu i nabiału)

    12.06.18
    kotlety z soczewicy

    Meksykańskie kotlety z soczewicy

    20.07.17

    Kapusta kiszona z dynią- pyszny dodatek do obiadu

    09.11.16
  • Bez glutenu,  Desery,  Drożdżowe,  FIT Słodkie,  Naleśniki/ Placki,  Śniadanie,  Wegetariańskie

    Racuszki bezglutenowe na drożdżach

    28.02.18 /3 komentarze

    W sezonie jesienno-zimowym mam szczególną ochotę na typowo domowe dania i desery. Placuszki, kluski, rozgrzewające zupy, ziemniaki, jajecznica, czy naleśniki to pyszne comfort food ? Racuszki należą do jednych z najpyszniejszych smaków dzieciństwa, idąc jednak z duchem czasu zrobiłam racuszki bezglutenowe, ale na drożdżach, dzięki którym racuszki nadal smakują, jak te z dzieciństwa ?

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Wegański Tort Toffifee

    15.07.20

    Powidła truskawkowe z wanilią- bez cukru i pektyny.

    15.07.15

    Tofurnik waniliowy z daktylami

    05.02.17
  • brownie kokosowe
    Bez glutenu,  Ciasta z kremem,  Czekolada,  FIT Słodkie,  Wegetariańskie

    Brownie z kremem kokosowym- fit Bounty

    11.01.18 /5 komentarzy

    Jak wiadomo, czekolada i kokos to zgrany duet ;) A do tego jedno z najlepszych wydań czekolady, czyli ciasto czekoladowe. A ten krem to czysta poezja, smakuje lepiej niż rafaello! Jest mleczno i kokosowe... To brownie z kremem kokosowym będzie idealne jako tort na jakąś uroczystość!

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Jaglanka brownie z mango i morwą! Bomba witamin

    17.02.17

    Włoski sernik z brzoskwiniami (bez glutenu, bez cukru)

    07.09.18

    Wegański Tort Toffifee

    15.07.20
  • Bez glutenu,  Desery,  FIT Słodkie,  Naleśniki/ Placki,  Śniadanie,  Wegetariańskie

    Naleśniki bezglutenowe – dla jednej osoby

    10.12.17 /2 komentarze

    Naleśniki w moim przypadku to jedna wielka niewiadoma. Raz wyjdą, innym razem rozpadają się albo przywierają do patelni... To jest po prostu dobry albo zły dzień robienia naleśników - nie ma reguły :D Chociaż nie ukrywam, że dobra patelnia odpowiada w większej mierze za udane albo nie naleśniki ;) Naleśniki bezglutenowe są trochę trudniejsze, niż tradycyjne ze względu na brak glutenu, ale dobry przepis załatwia sprawę ;)

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Sos z pieczonych warzyw- wegański.

    20.07.15

    Ciasto prosto z Raju (bez glutenu i nabiału) ;)

    18.05.17

    Tropikalny ryż na mleku – wegański :)

    08.12.16
  • Bez glutenu,  Ciastka, bułeczki, rogaliki,  FIT Słodkie,  Low carb,  Naleśniki/ Placki,  Wegetariańskie

    Placuszki dyniowe z mąką kokosową (low carb)

    04.12.17 /2 komentarze

    Może bardziej jesiennie, niż zimowo, ale dynia zawsze dobra ;) Zazwyczaj sięgam po nią w wersji pieczonej na słono, chociaż słodka tarta w stylu amerykańskim też mi bardzo smakowała. Placuszki dyniowe też są rewelacyjne, a z dodatek mąki kokosowej bardzo tu pasuje! Takie placuszki na bazie dyni z dodatkiem mąki kokosowej będą też sycące, a sam kokos wnosi tropikalnego klimatu... Połączenie polskich klimatów z ciepłem tropików - rezultat świetny!

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Makaron z pastą miso- nowe odkrycie

    27.10.17

    Serniczki wegańskie z malinami – kremowe

    08.10.18
    wegański makaron

    Wegański makaron z pysznym sosem i serową nutą!

    20.03.19
  • Bez glutenu,  FIT Słone,  Obiad/Kolacja,  Wegańskie,  Wegetariańskie

    Pierogi ziemniaczane z pieca (bez glutenu)

    14.11.17 /4 komentarze

    Jestem dużą fanką pierogów, ale nie za często je jem. Sklepowe to nie to samo, a na co dzień trochę brak czasu na ich lepienie. Są jednak chwile, kiedy jest czas i chęć na dłuższe gotowanie ;) A ponadto na eksperymentowanie....bo takich pierogów nigdy wcześniej jadłam. Są to pierogi ziemniaczane wypiekane w piecu.

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    kotlety z soczewicy

    Meksykańskie kotlety z soczewicy

    20.07.17

    Tartaletka owocowa „Słoneczko”- wegańska,FIT

    12.09.18
    ciasto rafaello,

    Ciasto Rafaello bez glutenu i cukru

    03.02.17
  • Ciastka, bułeczki, rogaliki,  Desery,  Wegetariańskie

    Piernik staropolski- bez dodatku cukru i mleka

    07.11.17 /3 komentarze

    Przygotowanie piernika staropolskiego czas zacząć :) Na blogach już pojawiają się przepisy, czy po prostu "przypominacze" o zabraniu się za mieszanie ciasta na piernik staropolski. U mnie również ciasto zarobione i odstawione do leżakowania :) Jest to nasz ulubiony przepis, z którego pieczemy pierniki, więc nie mogło go zabraknąć!

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    Cantuccini przepis na włoskie ciasteczka bez glutenu-

    29.06.17

    Najlepsze pączki – mięciutkie i delikatne!

    26.02.14

    Rogaliki drożdżowe z truskawkami (bez cukru)

    23.07.17
  • Bez glutenu,  FIT Słone,  Obiad/Kolacja,  Wegańskie,  Wegetariańskie

    Makaron z pastą miso- nowe odkrycie

    27.10.17 /1 Comment

    Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam makaron ryżowy- cienki i ten gruby. Jest w nim coś przyciągającego. Najlepiej oczywiście sprawdza się w daniach azjatyckich- po chińsku, po indyjsku, po japońsku. Nie jest to, aż tak istotne. Najważniejsze są przyprawy i dodatki. Tym razem padło na makaron z pastą miso. To w niej tkwi sekret...Bardzo ciekawy smak, ciężki do określenia, bo zawiera w sobie wiele z "umami" charakterystycznego dla kuchni azjatyckiej. Makaron z pastą miso i tofu jest przepyszny!

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    sernik na cieście czekoladowym

    Sernik na cieście czekoladowym z konfiturą malinową

    21.04.17

    Serniczki wegańskie z malinami – kremowe

    08.10.18

    Przepyszny… Tort dacquoise!

    07.05.13
  • Bez glutenu,  Desery,  FIT Słodkie,  Śniadanie,  Wegetariańskie

    Kluski bananowe z mąką kokosową na mleku migdałowym

    20.10.17 /No Comments

    Śniadanie u mnie zazwyczaj jest na słodko- owsianki, jaglanki, ryż na mleku, kleiki, to są moje ulubione propozycje. Do tego różne owoce- nigdy jeden :D No i dodatki- kakao, masło orzechowe, dżem, migdały itd. Czasem szukam nowej opcji i pomyślałam o kluskach na słodko, a żeby były naturalnie słodkie, to zrobiłam kluski bananowe! Uwielbiam też połączenie bananów i kokosa, więc użyłam właśnie tej mąki :)

    Czytaj dalej
    just_megik

    INNE WPISY

    tarta reeses

    Tarta orzechowa z czekoladą- bez glutenu

    01.09.17

    Placuszki dyniowe z mąką kokosową (low carb)

    04.12.17

    Racuszki bezglutenowe na drożdżach

    28.02.18
1234

O mnie

Jestem Meg, a dokładniej Megik!
Kulinaria to ważny element  mojej strony, bo jedzenie jest naprostszym umilaczem dnia 🙂 Oprócz tego inne rozmaitości- trochę zdrowia, trochę ajurwedy, trochę ruchu i trochę postów z całkiem innej bajki! Chcę Wam pokazać, jak znaleźć równowagę w życiu! Świadome żywienie, ale także świadome życie i wybory!
Edukuję się w zakresie dietetyki, a także w ziołolecznictwie. Dzielę się swoim doświadczeniem i wiedzą!
Więcej znajdziesz w górnych zakładkach!

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Archiwa

Kategorie

Popularne Posty

  • Sans Rival – ciasto na wagę złota
  • Dżem truskawkowy bez cukru na agarze
  • Czym zastąpić cukier, czyli zdrowe wypieki pod lupą
  • Kruche ciasto migdałowe z owocami- low carb
  • Sernik nowojorski Marthy Stewart- boski!
  • mąka low carb Dieta low carb- jakich mąk można używać
  • keto brownie Keto Brownie z masą serową- mega fit wypiek
  • Pierożki filo z warzywami
  • wysoki cholesterol, dieta a zły cholesterol Wysoki cholesterol? Zacznij jeść więcej masła!
  • Sernik podwójnie serowy- kremowa rozpusta

Tagi

ajurweda |bez cukru |bez glutenu |brownie |brownies |ciasta z kremem |ciasteczka |ciastka |ciastka bez cukru |ciasto bez cukru |ciasto czekoladowe |ciasto drożdżowe |ciasto przekładane |ciasto wegańskie |ciasto z kremem |ciasto z owocami |czekolada |Deser |dieta |Dietetyczne |fit ciasto |fit desery |fit słodkości |fit słodycze |fit słone |jak schudnąć |Kruche ciasto |low carb |metabolizm |Na śniadanie |naleśniki |obiad |odchudzanie |płatki owsiane |Produkty |proste ciasta |Przekładańce |sernik |Ulubieńcy |wegańskie |wegańskie ciasto |wegańskie słodkości |wegetariański obiad |wegetariańskie |Wypieki na drożdżach |zakupy |zdrowe wypieki |zdrowie |zioła |ziołolecznictwo

Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.

Informacje

  • Współpraca
  • O mnie
  • Strona główna
  • Polityka prywatności
Przepisy kulinarne
zBLOGowani.pl

Archiwa

Instagram

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Baza przepisów kulinarnych
rondel
  • Współpraca
  • O mnie
  • Strona główna
  • Polityka prywatności